Blåögda föräldrar?

Det är lite kul det är med gener. Vissa saker visste man innan medan andra saker är helt nya. Det mesta är helt nytt hehe.
 
Men vissa saker är kul att berätta för andra också.
Visste ni tillexempel att katthonor kan para sig med flera hanar under samma dräktighet? Alltså kanske parar sig med en på gården, och sen hittar en annan i skogen. Då kan hon få ungar från båda, hehe.
 
Och sen kan inte två blåögda föräldrar få ett brunögdt barn. Så har du bruna ögon och blåa föräldrar kan du ju räkna med att brevbäraren varit iblandad (eller kanske någon annan), hehe.
 
Fick mig att tänka på denna:
 
Hahahaha ouch! Fatta den upptäckten.

När vi hade genomgång för riskbedömning inför labbar frågade någon om vi skulle få testa vilken blodgrupp vi har, och föreläsaren förklarade att dom gör inte det längre i nån labb, eftersom vissa kanske kan få reda på att denne har en blodgrupp som hon/han inte kan ha med dennes föräldrar, alltså att även här skulle brevbäraren varit inblandad.. Hahahaha åh, så kul ändå (ja jag är ondskefull) hahaha.
I gymnasiet fick vi dock chansen att kolla vår blodgrupp. Jag gjorde det inte, kunde inte med att sticka sig själv i fingret med en nål/kniv, och trycka ner den saken manuellt med ett klick-klick-klick. Nej ush!

Kommentarer
Postat av: Johan

Det där med gener alltså... Minns i gymnasiet, när jag fick försöka hålla allt i huvudet, vad som vad recesivt och inte, vad som hände om x gjorde så och y gjorde så. Det gick i typ två steg, sedan blev det för mycket att hålla reda på, men det är trots allt lite intressant :)

Svar: Hehe jo det kan bli rätt krångligt när det blir tre-fyra samtidigt, hehe ;) ja intressant är det!
Sosso

2013-03-08 @ 12:56:37
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: Anonym

http://faktabanken.nu/blaogdhet.htm

Svar: Det där kändes ganska självklart :P
Sosso

2013-04-02 @ 23:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0