Droppen som fick bägaren att rinna över

Jag är så himla jävla arg just nu, så arg så jag snart börjar gråta eller bryter ihop.
 
För ganska längesen nu, nån gång i våras, så ringde en från the phone house mig och frågade om jag ville förlänga mitt abonnemang, och det gick jag med på för det skulle jag ju ändå behöva göra snart. Hon frågade också om jag ville skaffa surf eller så, men det sa jag nej till för det använder jag ju ändå inte.
Sen fick jag hem en bekräftelse att jag gått med på att ändra mitt abonnemang till typ "Telia till vänner surf liten" vilket jag ABSOLUT INTE gått med på. Så jag kontaktade dom (det är ingen idé att ringa kundtjänst, dom vill bara att man ska gå in på hemsidan och chatta med dom..) och berättade felet. Så efter lite strul så verkade det som det skulle fixa sig, att det skulle ändras tillbaka... Men då så fick jag hem en bekräftelse på att jag gått med på att ändra till Telia Max 25 surf liten.. MEN NEEEEJ!! Värdelösa.. GAH!
Så gick in till The Phone House i stan och pratade med dom om det, och han jag pratade med sa att det är påväg att ändras till det rätta.
Men nu när jag gick in på Telias hemsida för att se min faktura för juni så såg jag att mitt abonnemang fortfarande var med surf.. FÖR I HELVETE!
Hur svårt ska det vara att göra RÄTT??!! Att ändra det felet som inte skulle vara från början TILL DET RÄTTA!??
Tänkte inte ens försöka ringa kundtjänst, och chattjäveln var såklart STÄNGD av nån jävla anledning.. så har skrivit till dom på facebook, men har inte fått svar än. Så när Conny slutat ska jag möta upp honom på stan och gå till butiken och konfrontera dom. Och om dom säger nått om att det gått mer än 14 dagar så ångerrätten gått ut eller så så kommer jag antagligen få ett stort utbrott på de värdelösa jävlarna.. Om de vägrar, tänker jag fan polisanmäla dom eller så eftersom de gjort avtalsbrott och allt sånt, och så om jag får fakturor med det nya abonnemanget tänker jag kräva dom på de extra pengar det kommer kosta.
 
AAAAAARRRGGGHHHHH!!
 
Ragemode activated.

Dag 3 – En låt med många minnen.

Det finns många låtar med många minnen, är svårt att välja en.
Men denna älskar jag så otroligt mycket, så måste bara välja den.
 
 

Ung lydig slav?

Gick in på bilddagboken och hade detta meddelande:
 
 
"vill du ha en ung lydig slav?"
 
Hmm... nja det beror på hur han menar? En slav som köper mat åt mig, ja tack! Någon slags sexslav? Nejtack, haha.
Någon annan som söker en ung lydig slav? Han bor i linköping och är 92:a ;)
Haha nej men, skumt folk är skumt.

Dag 2 – Bloggfavoriter.

Hmm.. Detta är alltid svårt, läser en del bloggar men få är favotriter. Men för att ingen ska känna sig bortglömd så tar jag inte med några vänner så, för ni vet vilka ni är och jag läser gärna era bloggar.
 
Men en av bloggarna jag regelbundet följer är Spiderchick. Hon skriver alltid så roligt och kan få en att le och skratta. Hon har heller inga problem med att bjuda på sig själv.
 
Sen läser jag också en blogg som är skriven av en tjej som heter Lina. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om henne men hon är en bra och stark tjej och har en blogg jag inte kan sluta läsa, hehe.
 
Sen läser jag också en blogg av en tjej som heter Elina Meuller. Elina är en duktig fotograf som tog studenten nyss, men har redan vunnit priser och fått fotojobb och allt! Hon har även egen hemsida. Hon är en stark tjej eftersom hon lider av konstant huvudvärk, men ändå lyckas ha fullt upp och klara det.
 
Det är nog några. Läser fler bloggar men ville lyfta fram dessa tre, läääs!

Dag 1 – Tre saker du inte vet om mig.

Detta är alltid svårt. Vet ju inte vad folk vet eller inte vet om mig riktigt, och vet inte alltid vad jag ska ta upp. Man vill ju inte ta upp saker som ligger allt för långt in haha.
 
1. Jag har ingen aning om vad jag vill jobba med när jag blir stor, haha. Nej men seriöst. Jag är intresserad av både biologi och psykologi, men vet inte vad jag helst vill jobba med. Det växlar hela tiden och är ganska jobbigt faktiskt, att inte ha nån aning. Vill antingen hjälpa människor eller kanske djur/miljön. Men förhoppningsvis kommer jag in på Biolog, och så får vi då se hur det känns. Är fortfarande osäker på om det är rätt för mig eller inte, men vi får se som sagt. Man kan alltid hoppa av.
 
2. Jag är verkligen en kattälskare, och tänker ha minst en katt i framtiden. Nu passar inte en katt in, då vi bor i en liten etta precis vid en fyrfilig väg lixom. Nej tack till överkörd katt. Men i framtiden då man ändå kanske bor större och så, då kan jag tänka mig ha katt. För katt SKA jag ha, kommer typ dö annars. Kissemissemjaaaauuu!
 
3. Jag vill verkligen verkligen åka till Australien. Kanske inte nu, men helst ganska snart. Det är en såndär prio 1 sak jag bara måste göra innan jag börjar fundera på att "stadga mig" och bilda familj eller så. Jag ska kolla upp om jag kan lägga en del av min utbildning där, det skulle vara awesome! Sen att jag inte är så bra på engelska, det är en annan sak, haha. Men till Australien kan jag, och kan jag ta med Conny är det ju ett stort plus. Även om jag prompt ska dit med eller utan honom. Så är det bara.

20 dagar

Snodde denna listan från söta Camilla. Jag har ju inte alltid vettiga saker att skriva om varje dag, men tänkte att ja men varför inte göra en sånhära lista? Och börja idag. Nu ska jag ju på semester snart men ska väl se om jag kan göra nått åt vissa av sakerna så ni får lite att läsa om i alla fall, höhö.
 
Dag 1 – Tre saker du inte vet om mig.
Dag 2 – Bloggfavoriter.
Dag 3 – En låt med många minnen.
Dag 4 – Såhär fixar jag mig inför en vanlig skoldag.
Dag 5 – En bild från en tid du saknar.
Dag 6 – En nytagen bild på dig.
Dag 7 – Dethär vill jag ha.
Dag 8 – Såhär är jag som person.
Dag 9 – Mitt favoritband/favoritartister
Dag 10 – Något jag aldrig glömmer.
Dag 11 – En bild på mig och en kompis.
Dag 12 – En bild som gör mig glad.
Dag 13 – Mina intressen.
Dag 14 – Mina dåliga ovanor.
Dag 15 – En bild på mig och någon jag älskar.
Dag 16 – Det här språket vill jag tala flytande
Dag 17 – En bild på min handstil.
Dag 18 – Bästa tidsfördrivet.
Dag 19 – Bästa musikvideon.
Dag 20 – Tio saker jag vill göra innan jag dör.

Mer shopping

Haha nu måste jag sluta köpa kläder! Har ju köpt massor nytt, hahaha.
Men Gina Tricot var elaka och hade börjat med rea, nu när man väl gått igenom andra butiker, eh.. Ja. Så köpte mig ett par shorts jag sneglat lite på ett tag, det var ju ändå halva priset. Sen en tröja som kanske inte var på rea men som jag också suktat lite efter. Sååatteeehh, nu ska vi försöka o inte handla mer kläder, haha.
 
Träffade Julia, hennes kompis Cissi och M.B på stan, och så gick vi och fikade på Gyllens café. Mumselimums med varm choklad, även fast jag redan var varm haha. Fick grädden gratis! Hon i kassan frågade aldrig om jag ville ha det, så sen när hon som skulle göra den frågade om jag skulle ha grädde sa jag just att hon i kassan aldrig frågade. Så varm choklad-fixarn' frågade om hon hade tagit betalt för den, och kassörskan sa näe, men hon kan få grädde i om hon vill. Och såklart jag vill! Det är ju självklart, vem tror dom att jag är lixom?? Gräääddeee i choklaaaad, noomnomnooonomnom!
 
Sen gick vi runt på stan lite, men jag köpte inte mina saker förän dom andra åkt, eftersom jag ville gå runt lite för mig själv. Det är lite skumt, förut så ville jag inte alls gå på stan själv, nej ush och fy! Men nu så går jag mer än gärna själv, även om det kan vara trevlans med lite sällskap ibland. Och ibland när man står i ett provrum och velar om man ska köpa en sak eller inte eftersom man inte är 100 om man passat i't, då är det smidigt som tusan att ha någon annans åsikter.
 
Menmen, sånt e livet vettni! Och jag och Conny har planerat semesteeeern nästan fullt ut nu (på tal om gardiner och fisk och sånt, ni vet).
 
Så kan ni få en gammal bild på mig, bara för jag vet att ni vill!
 

Snart in mot stan

Snart ska jag in mot stan och träffa några personer. Ska försöka komma ihåg kvittot på mobilen och gå med den till Telia, eftersom den har stängt av sig massor gånger, och det gillar jag iiiiinte!
 
Har precis ätit typ frukost, haha. Gick upp för ett tag sen men kände att jag inte skulle hinna bli tillräckligt hungrig eller sugen på lunch så väntade lite med frukosten. Förhoppningsvis kommer jag inte vara för hungrig efter havregrynsgröten, haha.
 
Vad ska ni göra idag?

Något gick snett

Försökte gå in på Ellens blogg, men det gick inte, blogg.se's ko har tydligen rymt. Igen.
Så kan det gå, ibland går det inte.
 

Midsommarhelgen

Hade en suuupertrevlig midsommar!
Vi åkte till Fjärsbo och hade det trebligt, och åt och åt, haha!
Det var trevligt folk och trevlig stämning, och vi stannade lite oplanerat en extra natt, tills igår (söndag).
Men det var nice, och jag är nööööjd! Kommer med bilder när jag orkat lägga in dom, haha. Som vanligt, typ.
 
Hur har er midsommar varit?

Glad midsommar!

Glad midsommar allihop!
Idag vaknade jag skrattandes, bokstavligt talat. Skrattade så mycket så Conny vaknade och undrade vad fan det var frågan om, haha. Sen skrattade jag nästan ihjäl mig när jag skulle försöka förklara vad som var roligt. Och när jag väl förklarat var det inte ens roligt längre, hahaha. Men det var rätt härligt ändå, för då blev man glad direkt.
 
Idag är det midsommar, och vi ska ut till underbara Fjärsbo och fira! Nicenice lixom. Det är så härligt där ute! Men pappa sa att dom hade huggit ner all skog runt om?? Massor i alla fall.. Gud så skumt det måste se ut! Fjärsbo utan skogen... *snyft*. Men man vänjer sig tydligen fort, så det är ju bra.
 
Tänkte ladda upp lite bilder från förra årets midsommar (tror det är från midsommar i alla fall, hahaha)

I-landsproblem

Dagens ilandsproblem: När man upptäcker att ens jenasshorts är aningen för små (fick kämpa för att få på mig dom alls hahahha) och skaver under magen (ja den hänger över lite, inget konstigt med det). Hahaha jag har ett par längre jeansshorts som jag köpte nyss ju, men vill ha ett par kortare också. Vafan ska alla mina shorts bli för små nu? Har inte råd med det hahaha. Menmen, får gräva fram ett par andra shorts eller nått som kanske är lite större, suuuck!
Som sagt, dagens I-landsproblem.

Allt detta nya

Haha blogg.se ser ju helt annorlunda ut nu. Eller ja jag blev lite förvirrad när jag loggade in igår (tro rjag det var?) hehe. Nu kan man tydligen svara på kommentarerna direkt utan att behöva gå in på bloggen eller så, då det kan nog bli nice. Vi får hoppas att allt det nya inte innebär massor krångel och strul, skulle vara så typiskt blogg.se känns det som, haha. Menmen, det blir nog bra tillslut.
 
Idag har jag inget för mig förutom i eftrmiddag då jag och Conny och Suss ska till Tannefors slussar för en after work. Inte för jag jobbat så mycket, men ändå, haha.
Sitter och funderar på det med tatueringar och piercing och allt. Ska till Fjärsbo på midsommar och där kan det möjligtvis finnas en som jobbat på Federal som piercare, och verkar jobba någon annanstans nu, så tänkte rådfråga honom lite tror jag. Kanske kan bli perciad? ;D Haha nej men fråga vad han tror och tycker och anser och så. Är fortfarande sugen på septum, eller mitten av läppen eller nått. Nalevn är ju ovkså nått men det syns ju typ aldrig, haha.
Vad är era åsikter? Vet ju vissas, men tänkte på allt detta jag tänker på, eller om ni tycker jag skulle ha piercing nån annanstans eller så.
Man skulle vara rik, ackack!

Shoppingrunda

Var hos mormor och t lunch med henne och min moster Tina (som egentligen bor i Australien men är här för tillfället) och efter det gick jag ner på stan. Köpte lite väl mycket haha. Men köpte två shorts, en tröja och en klänning. Blev väl inte så mycket egentligen, kostade sammanlagt 399 kr, men ändå, har redan handlat massor haha. Men jag hade tänkt att använda en del skatteåterbärings-pengar till kläder, så det är lugnt, egentligen.
Dock har dom ju lagt in mer saker i rean på hemsidan nu, GAAAAH! Dålig stil!
Varför kunde dom inte sagt nått, skulle väntat med att beställa? Haha suck, och nu finns saker som var slut när jag beställde, aaaarrrggghhh! Hahaha.

Och förresten.. barnavdelningen har fan söta saker ju. Tröjan jag köpte idag kommer där ifrån, såg det i rulltrappan ner till ungdomsavdelningen haha.

Hittade inte tröjan på hemsidan, men hittade andra söta saker:


Haha åh, ge mig!


Denna fanns inte inne, men asså.. åhh!




Söööt väska!

Haha åh, ja. Små tröjor men stösta storleken verkar funka för mig ändå, haha.

Denna klänning köpte jag idag, enda saken jag hittade av dom jag köpte:


Fattig? näääää..

Tattoos?

Är sugen på att göra någon kattrelaterad tatuering, haha. Blev sugen på det efter vi såg en skräckfilm om tatueringar, ehhh.. haha. The Tattooist, se den, den är faktiskt bra. Inte läskig, men bra.

Har en liten idé men måste på nått sätt få ner den på papper, ska be någon av mina ritskillade vänner rita lite åt mig, hehe.

Laddar upp lite inspiraaaaation.























Vart skulle jag då ha denna tatuering? Funderar på ty plåret. Eller typ foten om den är liten.
Och nej har inte bestämt att jag ska ha nån, är bara sugen och funderar, tänker inte impulstatuera in något, haha.

Inspiration
























Paltkoma nästa?

Guuuu' vad mätt jag är! Är tillochmed jobbigt att skratta, så mätt är jag, hahaha.
Men vi åt suuupergod mat nyss! Conny kryddade kött (fläskkött) med typ.. grillkrydda? Haha säkert fler men vet inte. Vet att han använde timjan också, blev asnice! Vi gjorde potatis också. Skar potatisarna i tunna skivor och gjorde vitlökssmör vi hällde över, o salt och peppar, muuuuums!
Snodde Camillas go'a vitlökssås också. Eller ja gjorde efter hennes recept (tror jag i alla fall? Turkisk yoghurt, vitlök, peppar och salt?) fast hennes blev mööööcke gooooooare!

Men gud vat gott det blev (säger jag.. för första gången? Eller? Kanske ska säga det igen?)!
Nu behöver jag nog inte äta mer på ett tag, haha (en halvtimme i alla fall).

Nu ska vi hitta någon film att se på och bara sitta och lata oss i soffan, myyyys!

Vad håller ni på med en kväll som denna?

Mina saker från H&M har kommit!

Som rubriken lyder, mina saker från H&M har kommit! Wiiie!
Eller ja de kom igår, men fick inte hämta dom förän efter 17 och sen blev det aldrig av, haha.

Och allt passar, så är nöööööjd! Sen att shortsen var lite längre än jag trott och den billigaste klänningen lite kortare (och lite snyggare) gör mig absolut inget, är så nöjd så!
Det jag är minst nöjd med är väl nagellacket som inte ser precis ut som jag trodde, men orkar inte bry mig, det kostade la 19.50.

Dessa saker beställde jag:
(och nej det är inte alla som jag la upp för typ en vecka sen nästan, för en sak hann ta slut och en annan sak tog jag bort)



Blue heels

Alltså åh, ge mig dom hääära? Och lät mig gå i klackskor, haha. Men åh, så snygga!


499 kr från Nelly.com

Hemmaaa

Har varit hos Ellen sen i måndags, kom hem igårkväll.
Den fina tjejen har tagit studenteeeen nuuuu!
Hon var så superduperfin på studenten, åh <3
Bilder kommer när jag orkat lägga in dem, hehe.
Men Ellen, JAG ÄLSKAR DIG min fina vän, vi ses om ca 3 veckor hihihihi.

Igår när jag kom till stan mötte jag upp Conny och vi gick och beställde mat på Spice n' Rice som vi sen tog med till trädgårdsföreningen, där vår vän Lotta hade "flyttfest". Det var trevligt, och vi får hoppas att hon får det bra i Göteborg! Henne träffar vi nog också igen om ca 3 veckor, då vi ska ha lite semester.

Idag ska jag iväg till arbetsförmedlingen. Seeeegt, men måste göras, haha.

Imorgon tar Ellen studeenteeeeeen, fy fan vad hon är bra!

Jag ska till Ellen idag, wiiiiiiieeee! *glad tjej ler stort*
Och imorron tar hon studenten, nicenice! Och då ska jag stå där när hon springer ut, wiie!
Och för en gångs skull ska jag åka tåg, som var billigare än buss???? Brukar vara tvärtom, haha. Kanske för jag brukar beställa biljetter mycket närmare, hihi. Men var tvungen att vara i god tid nu eftersom risken att platser skulle ta slut var mycket högre, pga student o sånt mydigt.
Sååå vi får väl se om jag kommer fram, haha.

ELLEN NU KOMMER JAAAAG; JAG SAKNAR DIIIIIIG!<3


En väldigt gammal bild, haha. Ellen kommer säkert älska mig ännu mer för den här bilden, ehh, men det är ju faktiskt så att det är hon som är snyggast, även om vi båda är rätt charmiga ;D

Ska jag?

Kollade lite på rean på HM, och blev sugen på att beställa lite. Fick ju lite pengar på studenten och mamma sa att hon skulle betala när jag fick mina tår torterade (fixade av fotvårdsspecialisten Ulla, och nej hon är inte dålig så det gör ont, hon är bra!) så där j´har jag 400 kr mer än vad jag trodde, haha.

Detta funderar jag på, är inte 100% säker på allt men ändå:




Allt detta skulle gå på 496 kr, hehe.
Är mest osäker på flip-flopsen, och vet inte med nagellacket. Men Skulle vara kul med lite andra nagellack än blått, och den färgen ser lite söt ut.

Vad tycker ni? Ska jag beställa?

Långklänning

Jag brukar tycka att långklänningar kan se skönt ut (alltså lösa.. typ..ish)
Och det är inte alltid så snyggt o allt, och vet inte om jag skulle passa i en eller vilja bry mig om att köpa en.
Men hittade nu en på Odium som ser jättemysig ut! Haha, 899 kr, hmm.. nja.

Såhär ser den ut i alla fall:

Gillar den faktiskt, haha

Studentfirande och 20-årsfest

Fullspeckad helg detta, haha. I fredags var det ju studenten, SÅÅÅ sjukt kul jag hade! Allt från champagnefrukosten till efter middagen då jag dansade loss, hela natten haha. Vi åt middag med klassen på Nationernas Hus, och vi stannade där efteråt eftersom vi redan var inne och inte behövde betala nått förutom garderob, haha.
Känner att jag borde ut o dansa oftare, för fyyy vad kul det var! Vi stannade tills dom stängde vid tre haha. Var hemma halv fyra, så lagom pigg vaknade man på lördagen sen.

Men det var WIIIIE, haha.
Och igår var jag och Conny på 20-årsfest hos Camilla, och det var verkligen supertrevligt! Man kände typ ingen men det gjorde inget, för det gick så bra att prata på och allt ändå, hehe.
Och så fick vi hälsa på hennes getter, SÅÅÅ SÖÖÖÖTAAA! Herregud haha urgulliga!
Och hennes häst var också jättesöt. Och hennes katteeer! Jag vill också ha en katt som heter Voldemort haha.

Lägger nog upp bilder från student o sånt när jag fått lite av andra, ha knappt några själv, haha.
Och kan förklara med utförligt då.

Hoppas ni haft en lika trevlig kväll som jag, men kanske med mer sömn. Sov knappt något hos Camilla alls eftersom några satt och snackade precis hela natten, haha. Så är skapligt seg, weeeiii. Menmen, trevligt var det!

Lite nya och redigerade bilder

Redigerade lite bilder förut, i väntan på att Conny skulle komma hem.
Brukar aldrig redigera bilder, men ibland så, haha.
Sen lägger jag upp vissa bilder jag inte redigerat, men ändååååuu.


Denna tog jag när Conny fick för sig att bada, ni vet dendär varma perioden som varade typ en vecka?
Min kamera fick för lite energi efter bara några bilder, så hann inte fota så mycket. Men gillade "posen" han hade, haha. Visste redan lite hur jag skulle redigera bilden när jag såg på den i kameran.


Denna bild tog jag när vi firade Viola (mammas sambos mamma, haha) som fyllt 85.
Vilken bild är bäst? Denna i svartvitt eller den under i färg?




Debba bild är inte redigerad, men gillar den skarpt! Gillar ljuset och färgen. Såg dock att jag skulle beskurit den lite i nederkanten, för att ta bort toppen på vinglaset.


Tog denna på Jill och lilla Torstiseen. Tycker den ser lite mysig ut, och har bara redigerat den litegrann men den är ju redan rätt mörk så man kan ju inte göra hur mycket som helst med den. Men gillar ljuset o sånt, hihi.


En oredigerad bild på mig, lite röd sådär, haha.


Min fina älskling <3 Gillade ljuset och färgen så passade på att ta massa bilder, haha.

Ni får gärna säga vad ni tycker om bilderna, ge tips på hur den kan bli/kunde blivit bättre osv. Jag gillar konstruktiv kritik, och om ni känner för att inte tycka om dom kan ni säga det med om ni vill. Meeen, vad tycks? Försöker utvecka mina fotoskillz lite, haha.

Imorgon smäller det

Imorgon är det studenten, på riktigt! Känns jätteskumt och känns inte alls som att det är imorron?
Haha shit, sen är allt över, eller hur ska man uttrycka det?
Imorron är det dags att gå upp, duscha, äta nått kanske? Sen klä på mig, sminka o fixa mig och sen bege mig av mot trädgårdsföreningen och träffa de andra i klassen. Champagnefrukost och jordgubbar. Fotografering, sen iväg mot skolan. Vid skolan är det frukostdags och vänta i klassrummet man fått och dumpa av lite saker kanske, för att sedan gå ner till Vasaplan och ställa upp för att marschera mot Domkyrkan där avslutningen ska vara.
Väl framme är alla andra årskurser redan på plats och vi tågar in sist och intar våra platser.

Ja sen efter avslutningen tågar vi iväg mot skolan igen,  in till klassrummen och väntar på att vi ska få springa ut. Utspringen börjar 12, vi springer ut som andra klass, så kanske 12.10? Help!
Haha nej men det ska bli kul, och sen åker vi flaaaaaak. Med finaste Conny som flakvärd, hihi.
Flakmusiken har jag inte höga förväntningar på men orkar inte lägga kraft i att bry mig, haha.

Sen är det mottagning hemma, äta smörgåstårta och dricka champagne och sådant smarrigt, haha. Sen vid halv åtta ska vi äta lunch med klassen på Nationernas Hus, där vi även kan stanna efter och dricka eller vad man nu vill göra, eller om man går någon annanstans. Får se hur det blir, haha.

It is going to be awesomeeeeeeee!

Off we go

Vid typ strax efter två är det dags att åka hemifrån, åka förbi rese och hämta upp klasskompisen Finn och sen åka till en annan i klassens hem. Där ska vi fixa med flaket, skriva på lakan och sådant, nicenice!
Senare ska vi ut till Susannes land (Ja Conny hänger med till flakfixet, blir enklast så och han är ju ändå flakvärd :P) och grilla, mooooooomsiiich!

Vad ska ni göra en sånhär dag då?

CSN-lån

Sitter och funderar lite över hur mycket lån från CSN jag ska ta. Jag måste ju ha mer än bara själva bidraget känner jag. Jag skulle säkert kunna klara mig på det med nöd och näppe (typ betala hyra och mat och mobil kanske, hahaha) men det vill jag inte. Känns inte jättebra att ta massa lån, men jag vill ju kunna leva lite i alla fall?

Och förhoppningsvis kommer jag ju kunna få ett bra jobb när jag är färdigutbildad och inte ha några problem med att betala tillbaka skulden, hehe.

Men för heltidsstudier kan man få 8920 kr/mån om man kollar i den tabellen jag kollar i nu. Eller ja det är egentligen för fyra veckor men ungefär är det ju. Så mycket lån behöver jag ju inte ta, jag klarar mig ju på mindre nu. Eller ja nu får jag ju inga mer pengar, haha, men då jag fick.

För 75%-studier är det ca 6688 kr/mån, vilket är väl ungefär vad jag levt på nu? Så det skulle jag ju kunna ta, då kan jag ju leva lite också haha, fast sparsamt.

För 50%-studier får man ca 4468 kr per månad, vilket är väldigt knapert. Men ska nog prata om allt detta med Conny någon dag. Vill ju kunna ta så lite lån som möjligt, och om det av någon anledning blir slut mellan mig och Conny får jag väl helt enkelt öka lånet? Hehe.

Sen vet jag inte om det är de exakta siffrorna, för detta var för studier på dom nivåerna jag skrev. Mina kommer ju vara heltidsstudier (om jag klarar det) och då vet jag ju inte hur själva lånedelen kan komma att se ut. Men bidraget (utan lånedelen) för heltidsstudier verkar vara 2796 kr/månaden vilket inte är jättelite, men lite för lite kanske? Haha. Men vill nog inte ta fullt lån. Får prata med CSN någon dag och se vad dom säger. Förhoppningsvis kanske jag lyckas få nått litet extrajobb eller så också, så jag kan få lite extra pengar på det sättet.

Vad skulle ni gjort? Köra på för fullt eller snåla som bara den?

Utspringstävling

Idag var det utspringstävling, får se hur det går haha. Vet inte när vi få rveta vilka som vunnit osv men förhoppningsvis gick det bra för oss.

Vad kunde jag bidra med? En äkta studentmössa från 2011 (eeexlusivt, eller?), en häst och några kondomer, hahaha (2 poäng styck för kondomerna, så några hade med sig lite var i alla fall). Sen hade vi lite annat. Typ 15 paraplyer, 10 matkort, 10 löv i en mössa, tårtor, cheeseburgare, stringtrosor, disneyfilmer.. ja lite allt möjligt. Vi satte upp ett tält, fick in alla i klassen och sjöng berzansången och filmade allt, haha.
Sen var inte alla i klassen där, men ändå.

Och nej det jag skrev var inte allt vi hade med, men ändå.

Och så började regna mitt uppe i allt, så man blev ju lite som en blöt katt.
Maju.

Skumma drömmar..

Drömde massa skumt inatt, haha. Bland annat att jag och Conny fått möjlighet att flytta till Johannelund, och vi  skulle typ testa på det lite? Det roliga var att jag helt plötsligt gick ner för några trappor i ett trapphus när den saken "trädde in" i drömmen, och så funderade jag på om jag skulle gå in i lägenheten eller inte, och så hörde jag nått därinne (var inte säker på om Conny var därinne, darför jag inte gick in) s jag gick in, och där var Conny med två kompisar, som gick ut med varsin djup tallrik och hällde ut innehållet i grannarnas brevlådor? Typ nått vitt, fil eller vad fan det kan ha varit, hahaha. Jag och Conny tyckte det var jättepinsamt och sa åt dom att komma in så vi kan stänga dörren och låsa, hahaha.
Sen frågade Conny nånting om Axel, om han var där? Och så öppnade jag en dörr till ett sovrum (lägenheten såg ut precis som den som vi bodde i när vi bodde o Jakobsdal, och öppnade dörren till Axels gamla rum) och där låg Axel o sov, hahaha.

Sen ringde mamma och jag var bergsäker på att hon skulle fråga vart Axel var, men det gjorde hon inte, haha.

Helskumt. Annars brukar drömmarna om de gamla lägenheterna, dels den i drömmen jag hade nu och sen den i Johannelund, innebära spökerier typ, hahaha. Att vi fortfarande är där av nån anledning eller är där igen, men vissa rum är läskiga, ibland har dom nån ty pdragningskraft så man nästan dras in där och ofta vill man inte vara själv, haha. I mammas lägenhet i Jakobsfal så är det ofta mitt rum och den lilla toaletten som mest är sånt, och i Pappas i Johannelund är det mest toaletten... hahaha.



Ingen av bilderna är la helt rätt riktigt, men svårt att få tag på en bild som är helt rätt när man bara använder google haha

Mösspåtagningsmiddag

Lååångt ord, haha. Men ikväll har vi haft mösspåtagningsmiddag. I konsert och kongress. Huvudrätt endast, haha. Förra året var det iaf förrätt har jag för mig? Menmen, huvudrätten var godare än förra gången, och i princip samma sak som balmiddan haha, fast lite annorlunda. Men nästan likadant.. Haha.

Sen gick vi utanför, sjöng studensången och tog på oss mössorna, och den sitter fortfarande på haha. Sen så gick vi ut på stan lite. Tog en öl när vi kom till Storans uteservering, men de stängde sen haha, hade knappt hunnit dricka upp ju, så blev lite bråttom, ush. Hatar att behöva skynda att dricka upp nånting, man mår bara illa av det.

Men sen hämtade Conny mig, och nu är jag hemma igen!


Strax efter vi tagit på oss mössorna.


Öööl!


Sen när jag kommit hem igen så ville jag få lite bilder utan koftan haha.
Visst är jag snygg? Vacker min och allt haha



Lite seriösare bild haha.

Mobilstrul

Suck, min mobil dog tre gånger i onsdags, och en gång bara för en liten stund sen. Varför? Vet inte, men lite irriterande. Får väl ta den till doktor Telia på måndag, och hoppas dom kan göra nått. Det behöver ju inte vara något allvarligt men gillar inte att den håller på så eftersom den bara är några få månader över ett år gammal. Morr!


En vecka kvar!

Jag vet att jag tog "studenten" förra året, men denna gång är det på riktigt och nu är det bara en vecka kvar!
Om en vecka tar jag studenten och sen poff, inget mer gymnasie för mig, alls. Känns skitskumt hahahaha.

En vecka kvar tills jag har champagnefrukost, blir fotad med klassen, springer ut, åker flak, äter middag med klassen... aahh! Hahaha.
I år är även Conny med på flaket. Varför? Jo han var underbar (är underbar) och gick med på att vara vår flakvärd, wiie!


RSS 2.0