Everybody wants to be an astronaut

Har haft denna låt på hjärnan hela dagen idag, fast typ samma mening som rubriken.
Haha åh, royal for the win!
 
 

Royal Republic

Såg Royal Republic igår, it-was-awesome!
Älskar hur random och roliga de är, haha. Börjar spela Fear of the dark mitt i deras egna låt Walking Down The Line.. och spelade en cover de gjort på den sämsta låten de hört, skämtar och bjuder p åsig själva.. åh underbart!
Hoppas dom kommer hit nästa år igen, och igen, och igen.. Åh, dom är verkligen ett band som är helt underbara live!
Dom får VERKLIGEN igång publiken, vet hur man gör haha. Så häärligt!
 
Ja jag vet, min mobilkameras kvalitet är bättre än din.
 
Jag var helt slut efter konserten, haha. Jag sparade inte på nån energi, eller röstkapacitet. Inte för jag blev hes, jag blir ju aldrig hes förihelvete! Morr.
 
 
 
Förihelvete påminde mig förresten om en kemiföreläsare. Igår tror jag vi hade henne. "Vad skulle ni sagt till mig nu? 'Balansera formeln förihelvete!'" Haha åh, smått på östgötska också, underbart!
Eller som en annan kemiföreläsare "Detta skulle inte matematiker gilla att vi gör, men nu finns det ju inga sånna här så det tar vi inte hänsyn till"

Redhead again

Massa färg åkte ju ur mitt hår, men nu är jag rödhårig igen! Och inte typ rödrosa-ish-hårig, haha. Det fulaste innan var ju att det var så sjukt ojämnt och att man på vissa ställen nästan kunde se blondt hår?
Men nu tog jag en annan, och det är mörkare än innan. Vill nästan ha lite mindre mörkt, men det fixar sig till nästa gång eller så, hehe. Menmen, vi får se.
 
Ska se om jag orkar/hinner fixa en bild tills senare. Nu ska jag göra mig i ordning och åka till universitetet och pluggapluggapluuugaaaa!

Oproduktiv helg och hårmiss

Har knappt pluggat nått alls i helgen. Men igår hade jag massvis med huvudvärk och idag har jag och Sandra suttit med vår labbrapport once again, eftersom vi fick retur på den och skulle ändra några saker. Borde man plugga nu kanske? Ja, men vet inte om jag orkar. Vi får se, kanske.
 
Jag färgade ju håret i onsdags förresten, men nuuu.... har mycket färg gått ur. Jag bastade nämligen i fredags kväll.. Det var tydligen ingen bra idé. Nu är det nästan lite rosa-ish tydligen?
Hmm, ja jag ska nog ta en annan hårfärg nästa gång. Ska nog kanske cykla till ica i Berga och se om dom har något roligt, om de inte redan stängt. Mest eftersom det skulle vara skönt att komma ut lite.
Får se om jag köper typ samma nyans eller något mörkare. We'll see. Dom har inte mycket i Berga så kommer nog inte hitta nått alls, haha.
 
Lite red head inspo.
 

Draaaaaaaaaaaaaaagarna redo?

Kom på att jag inte lagt upp bilderna (dom jättejättefå jag tog) från dra't i spa't. So here they come.
 

 
.. och allt detta skedde typ 3 min från oss, medan jag satt och pluggade till tentan, haha.

Redhead

Färgade håret igår, det blev rött! Egentligen blev det lite väl rött kanske, ville ha mer mörkare färg, men tycker ändå om det, lite ovant bara haha.
 
På dessa bilder på är det lite orangeaktigt, men det är det inte egentligen! Mycket mer rött. Men som alltid med hårfärg är det så svårt att få en bra bild (speciellt i sånt dåligt ljus vi hade haha, men orkade inte gå till badrummet och fota) eftersom det kan se lite olika ut i olika ljus. Menmen, ska la se om jag kan fixa lite bättre bilder idag sen.
 
 
Det blev inte helt jämnt och vid hårbotten längst fram ser det lite ut som jag har utväxt. Menmen, får färga om nån dag eller nått, orkar inte hänga upp mig på det så mycket ändå. Conny hjälpte mig, och han sa att det var svårt att täcka allt och det var det nog, är inte sur på honom eller nått. Han har hjälpt mig att färga håret förut och då har det blivit bra, så it's ok!

Je ne regrette rien


Risk och häst och vinter

Jag tycker det är så mysigt med ruskvädret som är utanför förnstret just nu!
Är dock inte på universitetet idag, hade (och har) ont i huvudet när jag skulle iväg, och kände att jag inte skulle orka en föreläsning och sen massa massa massa matteräknande. Har börjat kolla o läsa lite i kemiboken och ska läsa det som föreläsningen skulle vara om.
Ja, våran nästa kemikurs började idag.
 
Men åh, vinter skulle vara så mysigt ändå! Och mer höst!



Ge mig det där paraplyet? Haha



Bkstavligt talat med världen under fötterna

 
 
Nej, inte mina fossingar. Jag har inte gone totally bonkers och tatuerat världskartan under fötterna, men tyckte bilden såg lite kul ut.
Undrar hur lång tid det skulle ta innan den tatueringen blev ful? Små detaljer har ju tydligen en tendens "flyta ihop".
Men ja, you totally have the world under your feet!

Första tentan avklarad

Hade min första tenta idag. Vet inte hur det gick, kan bli godkänd, kan komma att får göra om den. Gick bättre än väntat iaf, tror jag. Satt i fyra timmar och skrev, eller ja till och från då jag ibland satt och tänkte/stirrade rakt ur i luften, haha. Men vi får se, ikväll ska jag i alla fall inte göra nått som har med plugg att göra, bara slappa
 
Sen att nästa kemikurs börjar imorron, det är en annan sak, haha.
Trött man blir då, znark.
 
Och helt plötsligt glömde jag bort allt jag skulle skriva, tjohooouuuuupp!
 

Dra't i spa't

Dragtävlingen Dra't i spa't håller på nu, och de håller till typ 3 min härifrån så det höööörs!
De står på varsin sida om ån och ska dra i varandra.
"Draaaaagarna redo? Sträck linan! Stilla, DRA!" Och sedan drar de. Det blir väääldigt lerigt där de drar, så det blir ju halare och halare, haha.
Nu verkar de börja med semifinalerna, fan. Då kommer jag nog inte hinna ner och fota. Vill plugga lite innan haha. Aja, får se hur det blir, det är ju varje år så. Jag och Conny var nere en snabbis förut men då hade jag för lite batterier i kameran för att kunna ta så många kort.
 
För tillfället så lägger jag upp några bilder jag hittade på gooooogle när ja sökte på't.




Ser så kul ut! Haha.

Ruskväder

Är det bara jag som tycker vädret är lite mysigt? Visst, sommar är skönt men höst är rätt mysigt, väldigt mysigt.
Jag måste dock ner på stan någon gång idag för att gå till Handelsbanken och fixa så jag kan anmäla mitt konto jag vill ha in pengarna från CSN på. Ska nog passa på att köpa kamomillte då, som tydligen är jätteskönt att dricka typ kvällen innan tentan, så man sover mycket bättre då det är lugnande. Ska lätt testa det, haha.
 
Annars blir det nog mest plugg hela helgen. Ska försöka lyckas plugga och koncentrera mig så mycket som möjligt, och ska försöka förstå allt också.
Men det går förhoppningsvis bra, och förhoppningsvis blir jag väl godkänd på tentan i alla fall, ehhehehehhh..
 
Vad ska ni göra i helgen?

Pluggelipluggplugg på natten

Sitter och pluggar (nåja, satt?) kemi. Har tenta på måndag så har endel att göra. Har dock svårt att koncentrera mig och välja vad jag ska göra, haha. Måste räkna uppgifter, skriva av anteckningar, plugga in joner, läsa på nomenklaturen, fatta allt skit jag inte fattar... osvosvosv. Det är endel det. Och idag blev det inte mycket gjort då jag och min labbpartner satt och bråkade med labbrapporten som ÄNTLIGEN är klar och inskickad. Dock så ska vi ju göra den andra imorron, haha. Vi får hoppas att den inte tar lika lång tid...
 
Sen känns det segt att kanske behöva läsa över 40 sidor i ett kapitel för att förstå bara för jag inte hänger med på föreläsningarna... suck, ska prata med läraren imorron på sista lektionen och be henne förklara vad i hela friden orbitaler är och hur man svarar på diverse frågor. Andra saker skulle också vara bra att veta, men just dom är lite extra knepiga.
Sen är ju saker som redoxreaktioner och vågor saker som inte riktigt stannat i hjärnan sen sist jag läste om det.
 
Menmen, det går nog (inte) bra det här. Nej men får hoppas jag klarar tentan, så det bara är att köra vidare med nästa kemikurs och mattekursen.
 

Gamla bilder, så inte från nu. Men jag tyckte det skulle vara lite roligare med en bild eller två.
 
Nuuuu ska jag fortsätta plugga, klockan är ju bara nästan kvart i ett och vill inte alls sova, ehh..

Spara pengar?

Dethär med studentliv är dyrt, har jag börjat märka redan nu. Visst, man kan skippa många saker men studentlitteraturen kostar fortfarande, och allt runt omkring det. Block (ska nog skaffa fler), bläckpennor, andra pennor, andra småsaker. Ja det blir litegrann. Sen kostade ovven och labbrocken+skyddsglasögon endel också, och Nollanpaketet, och andra festligheter som Sof & Fortes utedisco och München Hoben, och nästa vecka är det On The Rocks, årets första kravall och med rocktema, ska nog bli nice och ska ta med Conny också.
 
Men jag har tänkt att jag ska försöka spara i den mån jag kan. Inte köpa massa kläder i onödan, och bara köpa sånt jag verkligen behöver och kommer använda. Visst, kanske köper nått om det är jättemegarea och jag hittar något  jättenice som jag kommer använda, men inte annars.
Ska nog undvika att gå till frisören också, bara dyrt och kan ju lika gärna fråga någon jag känner om hjälp att klippa mig, hehe.
 
Men nu är det ju saker som jag behöver också, damn!
  • En större ryggsäck/väska. Så jag kan få plats med böcker, anteckningsblock, plånbok, kalender, miniräknarn, vattenflaska/thermosmugg OCH matlåda. Allt, och gärna lite till om det behövs.
  • JEANS. Jag har typ ett par svarta (eller egentligen två men ändå, använder bara ena paret) och ett par blåa, resten är typ sönder eller för små. Så ett par bara vanliga jeans tror jag faktiskt jag behöver. Dom jag har är ändå rätt tighta så skulle vara skönt med några lite mer slappa.
  • En skrivare. Men det ska vi nog försöka skaffa så snart som möjligt. Har upptäckt att det skulle vara en stor tillgång haha. Skriva ut scheman, viktiga papper, vissa föreläsningar osv.
  • I alla fall någon tjocktröja. Ja det skulle vara bra då typ alla mina är trasiga längst ut vid armarna. Har ett par eller så som inte är dragkedja på men gillar inte riktigt sånna, vill kunna dra ner när det blir lite varmt utan att behöva välja om jag ska svettas eller frysa, typ
  • "Vettiga" vantar, en bättre mössa och en halsduk som inte är på typ 300 meter. Kan behövas i vinter i alla fall.
Sen skulle jag inte ha nått emot att skaffa nån mer höstjacka, eftersom den jag har är så älskad av mig, min fina jätteblåa jacka, och vill inte slita ut den på läääääänge. Så skulle inte vara fel att hitta någon att varva den med. Men en sån köper jag nog bara om jag hittar till ett bra pris, samma sak med tjocktröjan.
De punkterna som är mest akuta är de tre översta. Eller ja jeansen är väl nånstans emellan men ändå.
 
 
Lååångt inlägg. Menmen, hoppas ni orkade läsa!

Gårdagsens festligheter

Igår var det som sagt Nollesittsen och Nollephesten, och därimellan hann vi med en mellanfest, haha. Vissa drog på efterfest men eftersom Conny skulle hämta mig så blev det inget för mig ändå, hehe.
 
Men det var kul, och nu har jag gått från att ha varit Nollan till att vara Ettan!
 
Lägger upp lite bilder från igår.
Först får ni se några från när jag gjort mig iordning, blev rätt nöjd så.
 


Hade min vita korsett med min röda kjol jag köpte på Ullared + ett bälte som egentligen tillhör en klänning.
Och nu fuckade bloggen upp sig, GAH vad problem det ska vara med blogg.se ibland... Aja.
Det jag skrev var i alla fall att jag fick skjuts av Conny till campus. Vi MatNatare skulle mötas vid Bengts soffa (en stensoffa utanför Zenit där vi skulle äta sen, den är tydligen uppvärmd på vintern haha) för en fördrink och för att mingla runt och hitta sin partner. Vi fick en lapp med ett namn och så skulle man hitta den som hade lappen som passade ihop med sin egen. Jag fick t.ex Jasmin så jag skulle hitta Alladin. And I did.
Sen gick vi för att äta.
 
 
Eftersom jag glömde att man inte längre kan ladda upp bilder och sen skriva under varje bild utan att det fuckar upp sig så orkar jag inte göra om det. Menmen, vi åt och hade trevligt, han i skägg och blå slips var Alladin, hehe. GudFadderiet hade inte sina vanliga kläder som ni kanske ser (dom vid långbordet som bara sitter på en sida) och sen gücklade dom för oss, och jag filmade alla låtar förutom den bästa tyvärr, men den sjöng dom  först och glömde fiska upp kameran.
Och bilden längst ner.. ja han satte sig där och det var rätt kul när han började leka liten haha.
 
Ja sista bilden var när vi skulle från mellanfesten till riktiga festen. Synd att jag inte tog fler bilder, men brukar vara bra på att glömma bort kameran när jag väl har med den haha.

RSS 2.0