Abiturientbalen 2013

Hej! Förutom att jag har fullt upp med massa plugg så var vi igår och såg min bror dansa bal. Det var väldigt kul att se, även om jag själv gärna hade varit med och dansat haha. Man märkte hur mycket man kom ihåg när man satt där uppe hehe. I huvudet gick saker som "vääääääänsteeeeer foooot bak, snurra runt, höger bak" osv, hehe.
"En två TJO en två TJO tjejen under armen och vals, två, tre..." Åh, saknar't!
Min stiliga bror och hans balpartner var jätteduktiga, och hela balen var mer sammanhållen och snyggare än våran.
 
Efteråt körde Conny balparet i sin bil, som hade gått sönder i onsdags (tror jag det var) hehe. Han lyckades som tur var hinna laga den i tid, pjuh!
 
Lägger upp lite bilder. Har ganska väldigt jättemånga så tar några stycken, "några stycken" hehe.
Jag tror ni listar ut vilka som var Axel och hans dam, hehe. Ursäkta bildkvalitén, men det är inte jättelätt att ta superskarpa bilder alltid då ljuset på många ställen är väldigt dåligt och man håller ett stort teleobjektiv, plus att man försöker komma skapligt nära. Menmen, är nöjd med endel i alla fall!

Pluggar för fullt

Hej! Idag har jag gjort fem Pomodoros. Lite väl få, men fler ska det bli!
 
Kom på att jag vet inte om jag berättade om när jag var på pallhäfv med sektionen i lördags? Det var i alla fall väldigt roligt, häfvde la 22 öl sådär haha. Helt okej summa, tycker jag allt!
Vi hävfer såklart lättöl, annars hade man varit typ död lååångt innan 22 stycken haha.
Vill du bli full på lättöl? Häfv dem!
 
Ska nog ladda upp bilder någon dag, men ni får en sålänge!
 
Skål! Strecken på deras armar är hur många de tagit, hehe. Jag gjorde också streck.

Pluggteknik: Promodoro-tekniken

Jag hörde en fågel viska att jag skulle berätta om min nya pluggteknik jag börjat testa ;)
Så tänkte skriva ett blogginlägg om det, så fler kanske kan testa det om ni finner det intressant! Inte fö ratt så många läser min blogg, men ändå.
 
Men i torsdags så hade vi en föreläsning om Studieteknik, och förutom att man ska sova bra, planera bra, äta bra, mortionera, osv osv osv osv så tipsade hon om Promodoro (som jag alltid glömmer vad det heter hahaha).
 
Vart ska jag börja? Kan ju börja att säga att en Promodoro = 25 minuter.
Tekniken går ut på att du ska göra det du planerat, till exempel läsa i en viss bok, i 25 minuter, utan avbrott. INGET får avbryta en promodoro, kommer du på nått du ska göra (t.ex ringa nån, maila nån annan, skicka post till en tredje osv) så skriv ner det på en att-göra-lista. Rita sedan ett streck längst ner på papperet varje gång det händer, för att se hur många gånger du blivit störd. Ja sådana tankar blir lätt ett störningsmoment.
När Promodoron är slut, alltså efter 25 minuter, så ska man ta paus i 3-5 minuter. Då kan man ta upp sin lista, se hur många gånger man blivit avbruten och se vad på listan man ska göra nu och vilka saker som kanske inte ens är nödvändiga att göra alls.
Efter var fjärde Promodoro ska man ta en lite längre rast, t.ex en fika, röra lite på sig eller så.
 
Det finns appar för Promodoro, detta är en världskänd och använd teknik för såväl studier som jobb.
 
Hur har mitt försök med Promodoro gått då? Mja jag har bara testat i torsdags, och då gjorde jag typ 2 Promodoro haha. Var-så-sjukt-trött!
 
Men nu ska jag köra igång igen och se hur bra det går!
Det kommer nog gå bättre och bättre, då jag kanske kan sluta ta längre pauser än några minuter hahaha.
under de själva 25 minutrarna går det lätt bra, då man känner att 25 minuter är inte jobbigt lång tid att vara effektiv på, samtidigt som man hinner med mycket!
 
Hoppas jag förklarade det bra, och lycka till med er som testar!
Kom ihåg: Ofta hinner man med fler och fler Promodoro efter tiden man använder det, för man kommer in mer i det. En bra sak att lära sig är att figurera ut och komma fram till hur många Promodoro vissa saker tar, t.ex läsa 30 sidor eller så. Eller hur många sidor/andra saker du hinner på en Promodoro. På så vis är det lättare att planera in hur många Promodoro du behöver för att hinna med!

Botanikdugga

Nu sitter jag i en labbsal ochpluggar inför botanikduggan. Mossorna känns väl okej men jag vet inteom jag kommer kunna känna igenom dom sen när de inte är tryckta mot ett papper hahaha.
 
Vi får hoppas det gpr bra, systematikdelen och anatomidelen känns dock mindre bra, hmm..
 
Mitt favoritmossnamn är nog Ptilium crista-castrénsis, även om Rhytidiadélphus också är rätt kul att stava, haha.
 

30 day squat challenge

Ni har väl inte missat dendär 30 day squat challenge som alla börjar med nu? Eller börjat med, eller redan gjort, kanske för länge sen.. Haha.
Nu har faktiskt jag börjat, är på dag två.
Men inte för att få nån snygg röv som många andra verkar ha som motivering - utan för att se om mina knän kanske mår bättre av det. Det är ju värt ett försök, och upptäcker jag att de klagar (förutom eventuell träningsvärk alltså) så är det ju bara att jag slutar. Squats (eller knäböj som det heter på svenska) ska ju vara bra för typ baksidan av kroppen. Både för vissa benmuskler, rumpmuskulaturen och ryggen.

Är det någon mer som håller på med denna, eller som kanske tänkte börja?
 
 
Nu ska jag väl avrunda kvällens pluggning och se hur dåligt det går på duggan imorgon. Dåligt gissar jag på. Ja jag är pessimistisk, men det är för att det känns som att den kommer vara omöjlig haha.

Plugga all night long

... kanske inte riktigt, men det är mycket just nu.
Imorgon har vi redovisning i uppgiften i kristskt tänkande, och på fredag har vi en stor botanikdugga. Till botanikduggan ska vi kunna ca 14 mossor, några andra växter och massa prepp (Alltså saker vi kollat på i mikroskop, genomskärningar av olika saker. Kunna lite vävnadstyper och sånt). Känns det som jag kan det? Näe, inte direkt.
 
Och en annan sak, angående klippa kort... Jag har inte bestämt mig helt för hur jag ska göra, men funderar på att klippa ganska kort och fixa håret med vax eller liknande. Jag är ju väldigt lat av mig men nått sånt känns inte så jobbigt haha. Sen funderar jag på att färga blått eller rött. Känns ju som att så kort hår borde vara lättare att hålla efter.
Frågan är dock om jag ska gå till min vanliga frisör eller någon annanstans där det är lite billigare.
Dock är det ju inte jättedyrt med 300 kr kanske, men jag är fortfarande fattigstudent.
Plus att sist jag klippte mig där så hade hon typ "beklagat" sig för mamma som hade gått dit strax efter att jag ville ha kortare och kortare haha. "Hon ville att jag skulle klippa mer!!"
 
Såhär klippte jag mig sist:
Man kanske ska klippa något liknande igen? Fast med kortare lugg? (I alla fall inte så den går ner så långt haha)

All alooooooone

Halloj!  Nu sitter jag här själv på campus, ska plugga och väntar på att klockan ska bli fyra så Conny kan hämta mig, hehehe. Tog bussen imorse då knäna inte kändes helt bra, det har dom inte gjort sen jag började cykla i måndags. Tror dom kanske behöver vila. Det är nog inte så konstigt egntligen, från att ta bussen till campus till att cykla 25-30 minuter åt varje håll istället haha. Till campus ärdet även uppförsbacke en stooor del av vägen haha.
 
Men nu sitter jag som sagt själv, de imin grupp har gått hem och jag väntar här. Vi har ett grupparbete i kritiskt tänkande som vi kommit en liten bit på men ska fortsätta med mer nästa vecka. Men nu tror jag att jag ska plugga lite botanik.
 
Vad gör ni en dag som denna?

Längtan

Sitter och lyssnar på Maria Mena (helt underbara sångeska, ååhh!) och försöker bli pigg, samtidigt som jag lämgtar tills vi ska hämta hem vår lilla fluffboll!
Har varit och fotat i trädgårdsföreningen med Hanna idag, och åt årets första Bosses-glass (citronsorbet är det bästa som finns) och hade det allmänt trevligt.
Ska nog kolla igenom bilderna och kanske pilla lite med dom i pohotoshop nån dag och sen visa upp de bästa här.
Tills dess tänkte jag nog lägga upp kattbilderna vi tog när vi hälsade på fluffbollen och hans bröder i söndags. Lite sent kanske, menmeeen! Vi ska förhoppningsvis dit på lördag igen, har inte fått svar än dock.
 
Lääääängtar!
 
Klippa kort

Har blivit lite akut sugen på att klippa kort, alltså KORT. Så skönt det skulle vara att bli av med allt hår, gaah!
Funderar allvarligt på att klippa mig när jag skrivit sista tentan, typ.
 
Frågan är exakt hur jag ska klippa det. Om jag ska behålla någon lugg eller i princip klippa bort den, osv. Blir ju sugen på att raka ena sidan/båda, och kanske färga i någon rolig färg eller nått. Vi får se, vi får se.
Laddar upp lite köööörta frisyrer, säg gärna vilken ni tror skulle passa mig bäst!
 
Litter Kwitter

Vi tänkte ta och försöka träna våran kissemiss att gå på vanliga toan.
Förstår om många tycker det låer konstigt och knäppt, men varför inte? Om vi lyckas kommer det bli mycket mer hygieniskt, vi kommer inte behöva rensa en låda, det slipper riskera att lukta massor och vi sparar pengar på kattsand. Man vet aldrig om vi kommer lyckas, men det kommer nog gå bra.
 
Vi beställde hem ett litet "kit", Litter Kwitter, som kan hjälpa oss.

 
Kittet består av några slags ringar som man steg för steg kan byta ut/ta bort i en viss ordning och sakta vänja katten vid att gå på den vanliga toan. Katter sprätter ju gärna i sanden, men detta känner de inget behov av om det inte luktar massor vilket det inte kommer göra om de går på toan. På paketet står det att man kan lära sin katt gå på toa på 8 veckor vare sig ålder eller så, men vi kommer ta det lite lugnare, vi kommer ju ändå få in en liten kattunge och vi vill inte gå för fort fram. Finns ingen anledning till att göra det.
 
Vi kommer bara få se till att inte glömma att ha toalocket uppe, haha.

Sushikväll och kattungebesök

Igår hade vi sushikväll. Det kom hit trevligt folk med lite ingredienser var, vi gjorde sushi, åt, och hade det väldigt trevligt! Väldigt lyckad och rolig kväll måste jag säga, och go' sushi ni!
 
Imorse så åt vi frukost med Suss och Erik på Suss balkong, inte bara lite skönt där i solen. Najsigt.
Sen åkte vi hem, och senare var vi och hälsade på kattungarna. Ja det är ju bara tre kvar nu, och en av dom är ju våran. Lille Dexter, han är så sööt! Och riktigt fluffig, hihi. Hade alla tre sovandes på mig ett tag där, supermysigt! Den orangea spinner högt som bara den också vilket är mysigt, men han biter hårt som bara den med hahaha. Inte skönt. Tjockiströjan kan han bita på hur mycket han vill, den är ändå trasig, men fingrarna behåller jag gärna hela så länge som möjligt haha.
 
Kom även att tänka på när de klättrar upp för ens ben när de ska upp i ens knä.. Nu när han har långbyxor är det ju inte så farligt då de tar tag i byxorna... men det blir nog mindre skönt när man har shorts, aaajjj?
 
Nu ska jag plugga ett tag, men snart kommer Conny hem med pizza och då ska vi se klart sista Star Wars-filmen!

Väldigt tråkiga nyheter

Igår började dagen inte så bra. Hade sovit alldeles för lite så var otroligt trött.
På eftermiddagen, typ 16.20 nångång, så ringde en av de vi ska köpa kattunge ifrån, och han berättade att Debra (den sköldpaddsfärgade honan) inte finns mer, att hon har fått somna in.
Hon hade legat och sovit fridfullt på golvet, men sen hade hon vickat konstigt med huvudet. Han hade ju såklart blivit orolig och ringde veterinären och frågade. Veterinären sa att han kan åka in med henne, och det gjorde han (på jour och allt, det är ju inte så billigt, men han sa ju att det var det ju nästan värt). Väl inne så fick han veta att det var nått med hjärnan (kommer inte exakt ihåg vad han sa om det, hörde inte riktigt då det var endel ljud runt mig). Det var väl nått som var trasigt, låg fel eller trycktes emot. Han frågade om det fanns nått man kunde göra, men veterinären sa att det skulle kosta mer än vad det skulle smaka, så lilla Debra fick somna in och slippa lida.
 
Ush, ingen rolig nyhet alls, hjälpte ju inte att jag var låg på energi och trött som bara den. Jag var på campus då och fick skynda mig till närmaste toa och stänga in mig där. Sen bad jag Conny hämta mig, visste att jag inte skulle orka bussen hem utan att bryta ihop igen och igen, heh.
 
Vi kommer ju ialla fall få hem vår vita hane, Dexter, som jag i samma samtal fick höra mådde bra. <3
 
Ush, nu måste jag vänja mig vid tanken att vi bara kommer få hem en kattunge. Som tur är får vi hem dem kattungen som legat i mitt knä och sovit varje gång vi varit där, mysmissen. <3
 
Jag har inte lagt upp bilderna sen sist vi var där, det blev knappt några då jag kom dit först med buss och det var lite svårt att få bra kort med ALLA kattungar i knät, hehe. Men tänkte lägga upp dom nu.
 
Haha det första den svarta kattungen gjorde när jag satte mig på golvet var att krypa in i min tröjficka och sova där ett tag.. huur mysigt??
 
Debra.. sötisen.. Har lite svårt att föreställa mig att hon inte kommer vara där nästa gång (förhoppnignsvis på söndag) vi kommer dit.. ush.
 
Den här kattungen har älskat mig (eller nått) de två senaste gångerna vi var där. Han är helt underbar också, vill ta med honom hem! Han kurrar för minsta lilla typ. Han kan vara superbusig och så kliar man han på magen (och han försöker få tag i fingrarna haha) och han kurrar som bara den. Underbart mysigt!
 
Dexter, den största av alla kattungarna haha <3
 
Stackars mamman haha, kattungarna ville dia och dia. Kan inte vara skönt nu när de vill bita på allt då deras tänder växer ut. Hon försökte gå och de följde efter haha
 

RSS 2.0