Äntligen jullov!

ÄNTLIGEN kan jag andas ut, puuust!
Har gjort tentan, som gick... kan ha gått hur som helst, men tror inte jag klarade den. Menmen.
Efteråt åkte jag in till stan för att lämna in min mobil (blev aldrig av hahaha) sen så pratade jag med mamma i telefon och fick höra att min släkt som bor i australien (som kom hit i onsdags) var hos mormor och rullade köttbullar (det gjorde dom inte då) så jag ringde mormor, min moster svarade "heeeeej Agnes" hahaha. Frågade om dom hade plats för en till "Hmmm... kaaaanske? Okej då, vi kan väl klämma in en till" typ, haha.
Så gick dit och umgicks. Sen gick jag och Emma (min kusin) på stan, det var roligt att hon hade liknande klädsmak som mig och dissade allt som var typiskt mode i australien (typ samma som här) hahaha.
 
Vi pratade typ svengelska hela tiden, blev lite blandat. Men det var kul!
 
Nu har vi kolat på What women want och den var faktiskt väldigt bra!
Nu vill jag bara ta det lugnt, sitta lite vid datorn och kanske läsa lite sen. Bara slappna aaaaav!
 

Wit beyond measure a man's greatest treasure

Nej stavningen på rubriken må kanske inte vara helt rätt, vet inte, men ändå.
Förutom att plugga dåligt har jag även kollat på massa harry potter-tatueringar.
Det är intressant hur många som har likadana, hahaha. Det blir så tråkigt. Ska man nu skaffa en kan den väl vara lite unik i alla fall. Själv skulle jag kunna tänka mig någon fin fågel fenix av nått slag, menmen.
 
Min tatueringslust har väckts igen, haha. Nu är jag pepp på en såndär fågel fenix av nått slag, nån häftig som reser upp ur askan eller liknande. Får se, kan ju vara så att det bara håller i sig lite. Ska fortsätta fila både på den tatueringsiden och den andra jag vill ha. We'll see, we'll see.
 



Det svarta guldet

Som student och konstans pluggandes så är det älskvärt att hitta något som gör en pigg och håller en pigg, och gärna fokuserad.
De flesta använder kaffe, som de gärna ser som det svarta guldet.
Jag skulle trots allt inte ha helt emot att kunna utnyttja denna dryck för detta ändamål, men har ett stort problem. Även om jag tar mjölk och choklad i så mår jag inte bra av det, min mage säger ifrån, blir dålig och gör ont och så. Det blir ju inte värt det då. Det jobbigaste med detta är att jag får köpa massa energidrycker. På Hemköp i stan kan jag köpa 4 energidrycker för 24 kr (pant inräknat) vilket kanske inte är superdyrt, men det blir ju ändå endel pengar i slutändan. Jag funderar på att testa med att ta typ 1 ml kaffe och 239482489 ml mjölk, men vet inte hur känslig min mage är. Ibland går det rätt bra att dricka kaffe, typ precis efter jag ätit, men annars så, nä. Och kan ju inte hålla magen proppfull precis hela tiden, hahaha.
 
Får se hur jag ska göra, but I don't know.

Mesvinter!

Ush, allt smälter ju bort ute och det är varmt, ush. Ge mig massa snö och -15 grader, det är såå mycket bätte. Trodde det skulle bli en vargavinter i år, MEN NEHE???!!! Suck, så sur jag blir, hahaha.
 
Aja, jag slipper ju vara ute i alla fall, även om det inte är särskilt kul att plugga. Men det måste ju göras, och längta tills efter tentan på fredag, åh!
 
Ska nog se om jag kan färga om håret på fredag, innan det smått planerade besöket till Villevalla pub! Det är ett väldigt trevligt ställe med massor sotrers öl. Jag må inte vara så insnöad på öl, men det är trevligt ändå och körsbärsölen funkar finfint! Det är supergott och smakar knappt öl alls, nooomnom!
 
Redo att borsta!
 

Förresten.. blev så sjukt sur på en annan sak igår. Jag köpte ju ett par finfina blå glittriga strumpbyxor från H&M. Och vet ni vad? Dom är trasiga! Så jävla dåligt, MORR! Någon gång idag ska jag mejla till H&M om det. Hoppas jag får nya utan att behöva skicka iväg de gamla, dom kostar väl typ 20 kr nu eller nått.
Vill ha ett par hela, för de är så sjuukt fina! Äääälskar dom!

Musikhjälpen

Någon mer än jag som skänkt pengar till musikhjälpen? Tycker dom gör något bra på ett roligt sätt, även om jag själv inte lyssnat så mycket på dom. Men tycker att de har smarta sätt att få folk att vilja skänka mer pengar, med alla olika auktioner och så. Tidigare idag (om nu statusen var skriven då, haha) såg jag att de fått ihop 13 miljoner, nu är det uppe i 18! Helr sjuka summor, and it is soo awesome!
 
Gud så helt borta i huvudet jag känner mig, haha. Inte lätt att plugga, vilket bara gör mig stressad.. Men i veckan ska jag fan plugga hela dagarna, från tidigt till sent. Yes I will, vill fanimig klara den här tentan nu!

Dags för Munchkin

Strax ska vi äta, sen kommer det över lite folk och då ska vi spela Munchkin och dricka gott, nice! Det ska bli trevligt, även om jag känner att plugga hela kvällen hade varit nödvändigt, hahaha. Men ska för en gångs skull försöka gå upp tidigt imorron bitti och börja plugga redan då då vi ska på glöggfika imorron eftermddag. Sen blir det superdupereffektivplugg fram tills tentan på fredag. Panik? Neeäääeeerååå, kan ju bara typ inget av allt vi måste kunna, jävla krångliga skit hahahaha.
 
Vad ska ni göra ikväll?

Chemistry



Pluggelipluggplugg

Sitter och försöker motivera mig till att plugga. Det är ju lite intressantare med de senaste föreläsningarna jag läste, som handlar om saker som nukleinsyror och replikation av DNA och liknande. Det är fortfatande komplicerat, men det känns som att jag hänger med lite mer i alla fall.
 
Men ändå, måste lyckas plugga mer. Måste köpa bläck till skrivaren och skriva ut massor av detta jag läst, det är lättare att överblicka det så. Och så blir det inte lika farligt, för det är inte alltid lätt när koncentrationen och motivationen tvinar och man sitter vid en dator, hahaha. Men vi ska nog köpa bläck imorron, skööönt! Då kan jag skriva ut.
 
Såhär såg det ut någongång förra veckan, då jag läste om saker som glykolysen, citronsyracykeln och fettsyrasyntesen, samt andra sånna saker. Roligt.. ehh.. tjo.
 
 
Förresten.. kommer bli en fattig student av all energidryck jag köper hahaha. Har faktiskt försökt lite försiktigt med kaffe blandat med mjölk och oboy, men min mage verkar inte tåla det riktigt. Det funkar väldigt sällan, men de flesta gånger jag vågat pröva det har magen inte alls blivit glad och det varit jobbigare än det gjort nytta. Får se om jag kan vänja magen med typ 1 ml kaffe och typ 200 ml mjölk och 305982489234 skedar oboy. Okej då är det nog oboyen som blir jobbig hahaha. Vi får se hur det går.

Vinrött finns i olika färger

Jag har ju en overall i vinrött (bilder kommer antagligen upp här imorron, även om det blev typ två från invigningen, hahahaha). Idag hämtade jag även ut ett paket till mig från H&M, där den fina långklänningen jag velat ha låg i! Såg att den fanns på hemsidan igen helt plötsligt, så beställde lite saker. Och åh, den är fin! Lite väl lång dock, så ska nog kolla om mamma eller pappa eller nån kan sy upp den lite. Men för att relatera till rubriken: Båda har färgen vinrött, men jag skulle ju inte direkt kunna missa klänningen om jag la den på ovven, eller tvärt om, då de ändå inte är särskilt lika i färgen, haha. Men fina är dom, båda två! Även om klänningen som tur är inte har mjöl på dig eller är ritad på (just det, måste tvätta min jacka, hahaha).
 
Detta låg i paketet från H&M, och jag är helt dunderförälskad i de blå glittriga strumpbyxorna!

Snart ovve-invigning

Halloj! Snart ska jag dra på mig min vackert vinröda ovve och bege mig av mot campushallen. Där ska vi inviga den med lite lekar som jag misstänker kommer vara så smutsiga som möjligt, och sen är det dags att bege sig vidare för att äta tacos och dricka tequila, eller vad som nu kommer ske. Gissar på matkrig, haha.
 
Tar med kameran och ska försöka komma ihåg att ta bilder, brukar inte vara så bra på det, inte när jag tar med lilla kompaktkameran som jag kommer göra nu. Den brukar ligga så snällt i ficka eller väska, så tyst. Nej men ska göra mitt bästa (typ).
 
Nu ska jag väl klä om mig lite, ta på lite kläder jag inte är så rädd om eftersom ovven fortfarande kanske kan färga av sig även om jag lite provisoriskt tvättade den i badkaret igår i brist av tvättider, vill heller inte frysa och misstänker att jag kommer bli rätt blöt.
 
Ser om jag orkar lägga in några bilder imorron, nu ska jag ha kuul!

Fotosugen som bara den

Åh! Vill inte tentaplugga hahaha, vill fota, vara kreativ.. suck. Haha. Menmen, bara typ strax under två veckor kvar tills tentan, sen ska jag ta det lugnt över jul och så får jag se när jag börjar plugga till AK2-tentan jag måste göra om. Men för mycket tänker jag inte plugga i mellandagarna, lite måtta får det väl vara, hahaha.
 
Åh, fotosugenfotosugenfotosugeeen! Inte konstigt att jag blir det med mitt 50mm-objektiv. Lixom-helt-underbart-ju.
 
Här kommer lite bilder som togs förra helgen, då vi var hos pappa och i norrköping. Alla bilder som inte togs inne togs från bilen medan vi åkte, och jag vet att många skulle bli lite bättre med bara lite redigering. Får se om jag orkar/hinner med lite sånt sen kanske.














Toxoplasmos

När jag var en liten sväng till mormor igår berättade hon om att hon sett på nyheterna att de pratat om toxoplasmos. Anledningen till att hon tycker detta är intressant och viktigt är att det är en parasit, som orsakat mitt synfel (ärr på näthinnan). Så jag har letat upp det och kollat på det, och var femte svensk och varannan i världen bär på den. Alla märker inte av den, men den har tyligen ett samband mellan depressioner och andra folksjukdomar.
Dom har nu kommit fram till hur den kommer in i hjärnan, och det är tydligen nytt.
 
Den smittar via katter, eller ja snarare kattsand, och inte tillräckligt genomstekt kött.
 
Vill ni kolla på klipper finns det här.

Nattpromenad

Inatt gick jag och Conny på en härlig nattpromenad. Det var lagom kallt, och helr jättehärligt! Tog med kameran ut, så tänkte ladda upp lite bilder. Hade med mitt 50mm-objektiv, min nya älskling, haha.
Hade dock lite svårt att hitta en vitbalans jag var nöjd med. Men det var så många olika ljus, så det var svårt.

Tillslut tog jag en och tänkte att nu får det bli bra, haha.
Jag vet att det är många bilder här nedan, but aj knåw ju lajk it!
 


















Chemistry cat

Alltså åh, I think I'm in love! Hahahaha. Så nördiga men ack så roliga skämt, kan inte sluta skratta åt dom, hihihi!
Jag förstår om ni inte förstår alla skämten, det är ju inte så konstigt om man inte läst så mycket kemi (speciellt om det var länge sen sist) men vissa kan ni nog förstå, haha.
 


 

Det är ett vin jag vill ha!

Satt inne på weheartit (eh jag menar självklart att jag pluggade flitigt.....) och hittade denna bilden:
 
 
Och... åh jag vill ha! SÅÅÅÅ mycket jag vill ha det! Kan det inte finnas på systemet?? Jag hade köpt det direkt hahahaha. ...Kom precis på att jag är 20, haha. Nästan så jag går dit och frågar om de inte kan beställa hem det på nått sätt, haha.
Men åh, GIEF ZE WHINE! Mest för flaskan såklart, skulle aldrig slänga den hahaha. ÅHH!
Såååå om någon vill ge mig en sen 20-årspresent eller något så vet ni vad jag vill ha.

Pluggmotivation?

Borde verkligen plugga, försöker få mig själv till att plugga, men det går inte så bra alls. Blöh.
Måste ju verkligen börja nu också, eftersom det är så sjukt mycket att lära sig. Glykolysen, citronsyracykeln, ditten och datten och sen repetera alla aminosyrorna osv osv. BLÖÖÖÖÖÖÖÖRRRGGHHH!
 
Näe, orkar inte, men måste orka. Hur ska jag hinna banka in allt? Men ska göra mitt bästa, trots att motivationen ligger begravd under snön eller nått.
 
Men ska försöka, måste försöka!
 
Imorron ska jag dock en stund på stan se om jag kan göra min mormor lite extra glad, hon lät inte så uppe de senaste gångerna jag pratat med henne. Men glad, det ska hon bli! Hon är så söt, min mormor <3
 
Sen ikväll ska jag nog se om vi kan dricka lite glögg, även fast den är väldigt stark, haha. Åh, pappas glögg var god, mumsich, som vi drack förra helgen.
 
Och förlåt för ett ganska väldigt jättemeningslöst inlägg, men ni får ju faktiskt en bild på pappas (fast ur glaset jag drack ur) glögg! I know I made your day.

Indiska

Har hittat hur mycket som helst på Indiska nu, ååååh!
Blir ju helr galen hahahaha. Gör mig rik, typ?
 
 
Sorry att det är många och små bilder, men det gick inte att spara de större. Åh så mycket fint dom har där!

Snökaoset

Åh vad jag älskar all denna snö! Blir mer och mer lycklig ju mer det snöar, åh!
Visst, det kan säkert ställa till det gällande bussar och dylikt, men man får ta det som en utmaning, ellerhur?
Det är så fruktansvärd myyyyysigt! Med all snö, allt vitt, all kyla!
 
Känns som att många gillar vädret, men många ven tycker det är ushligt och jobbigt.
Åh snöa mermermeeeeeeeeeer!
 
Hörde precis från Conny att det hittills skett 30 olyckor bara här i Östergötland, och att en buss sitter fast på Storgatan typ utanför Ming Palace hahahaha mitt i smeten! Och Natta skrev på facebook att två lastbilar sitter fast och en bil kört i diket i rydsrondellen och man kan varken ta sig till Lambohov eller Ryd, hahahaha. Och jag som tänkte att vädret inte kan vara SÅ farligt imorse, tänkte nog inte på allt, haha. Hade tur som kom med alla bussar och att de kom i tid, och då har jag ändå åkte sammanlagt på fyra bussar. Man ska la ha liite tur också, hihi.
 
Nu ska jag leta lite julklappar till folk (över nätet alltså, hahahahahahahah) och sen plugga, tjohej!

Yooooooou!


Jag som lampa

Jag tror jag hittat mig som lampa. Missade den när jag kollade då jag även la upp bilder här, men denna lampa känns ju verkligen som mig och JAG VILL HA! Haha gillar att läsa och älskar katter, it's me!
 

Mlbler och inredning

Jag har suttit inne på Chilli's hemsida och suktat lite (mycket), hahaha. Så mycket snyggt och fint! Och mycket är inte så svinigt dyrt ändå. Åh!
 

RSS 2.0